Συνοψη του τρίτου τουρνούα beach rugby στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε από τον/την fidi στις

2nd Kavala's beach rugby tournament

Ακολουθώντας το περσινό τους ταξίδι, οι Gunners επανήλθαν στη διοργάνωση με σκοπό τη βελτίωση της περσινής τους απόδοσης. Η εν λόγω διοργάνωση είχε και δοκιμαστικό χαρακτήρα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Beach Rugby, καθώς οι αγώνες θα γινόντουσαν με συμμετοχή πέντε ενεργών παιχτών τη φορά για κάθε ομάδα. Έπειτα από έξι εβδομάδες προπόνησης rugby στην παραλία οι Gunners έρχονται αντιμέτωποι με δέκα ομάδες εκ των οποίων οι εφτά απ’ τον ελληνικό χώρο, δύο απ’ τη Ρουμανία και μία απ’ την Βουλγαρία, όλα αυτά για το τουρνουά της μεταξύ της 28ης  και 30ης  Ιουλίου.

Η Παρασκευή βρίσκει τους Gunners να παίζουν τα εναρκτήρια γι’ αυτούς ματς εναντίον της Ρουμανικής Galati και των Attica Springboks όπου ηττήθηκαν και στα δύο με σκορ εφτά-ένα (7-1). Παρότι απογοητευμένοι από τις ήττες, η συνολική τους εμφάνιση ήταν καλύτερη απ’ την περσινή χρονιά, στην οποία είχαν ηττηθεί δεκαεννιά-μηδέν (19-0) από τους Springboks. Το Σάββατο με μόνο έναν αγώνα στο πρόγραμμα τους μετά την απόσυρση των Misfits, οι Cretan Gunners αγωνίζονται εναντίων των Nemesis και τους κερδίζουν οχτώ-ένα( 8-1). Έτσι, η παραμονή τους παρατείνεται για ένα ακόμα παιχνίδι, αυτή τη φορά εναντίων του Αιγάλεω, όπου συναγωνίζονται για την τέταρτη και πέμπτη θέση σ’ έναν αγώνα play off.  Τα σκληρά μαρκαρίσματα, η βελτιωμένη κατοχή μπάλας και η συνεχής υποστήριξη μεταξύ των παικτών αποφέρει στην Κρητική ομάδα την νίκη με σκορ πέντε-ένα (5-1).  Έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσουν μια θέση στο μέσο του τραπεζιού οι Gunners καταφέρνουν να ξεπεράσουν την περσινή τους απόδοση κατά πολλού. Την Κυριακή στον αγώνα με τον Αίολο, παρά τα σκληρά τάκλιν και την κατάθεση ψυχής οι κουρασμένοι και αρκετά ταλαιπωρημένοι Gunners δεν καταφέρνουν να περάσουν τις γραμμές τους Αιόλου αρκετές φορές και γνωρίζουν την ήττα με τέσσερα-ένα (4-1) που τους απέφερε την πέμπτη της γενικής κατάταξης.

Πολύ επιτυχημένο για τους Κρητικούς τουρνουά που έδειξε το βαθμό προόδου της νεοσύστατης ομάδας σε μόλις δώδεκα μήνες. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάστηκε θετικά, από αθλητές και διοργανωτές. Αναλυτικά τα λόγια του προπονητή και αρχιτέκτονα της ομάδας Phil Elcok: « Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος απ’ τη συνολική μας απόδοση και πόσο συνεισέφερε ο καθένας σε αυτό. Το να τερματίσουμε τρίτοι ανάμεσα σε οχτώ ελληνικές ομάδες, δεν είναι μικρό κατόρθωμα για ένα γκρουπ παικτών που δεν είχαν ξαναπαίξει το παιχνίδι πριν από δεκαοχτώ μήνες και κάποιοι ακόμα λιγότερο. Οι πρώτοι δύο αγώνες μας ήταν εναντίων τον πρωταθλητών της διοργάνωσης Galati και των δεύτερων Springboks.Δεν υπάρχει καμιά ντροπή να χάνεις από τόσο δυνατές ομάδες. Η συνολική μας εμφάνιση είναι απλά μια ένδειξη για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας όσο παίρνει εμπειρία και χρόνο μέσα στο γήπεδο, κάτι το οποίο ελπίζουμε να γίνει την επόμενη χρονιά».

2nd Kavala’s beach rugby Tournament
28 Ιουλ 2017
Cretan Gunners
Galati Romania
7-1
Attica Springboks
Cretan Gunners
7-1
29 Ιουλ 2017
Cretan Gunners
Nemesis
1-5
Egaleo City
Cretan Gunners
2-6
29 Ιουλ 2017
Cretan Gunners
Αίολος
1-4
Κατηγορίες: rugbytournament

elGreek
en_GBEnglish elGreek